TDW Advies

Fondsen

 

Een goede fondsaanvraag indienen vereist een goede planning en voorbereiding. Het begint bij een stuk research. Hoeveel geld heeft u nodig? En welk fonds sluit aan bij het project? Allemaal vragen waar u rekening mee moet houden. De volgende stap is om de aanvraag te schrijven en naar de geselecteerde fondsen te verzenden. En daar helpt TDW Adviesbureau u maar al te graag bij!

 

Fondsen aanvragen

Om een fonds aan te vragen hebben onze subisidieadviseurs een aantal gegevens van u nodig. Vooral als het de eerste aanvraag is die wij voor uw bedrijf, vereniging of stichting gaan doen. Echter, bij eventuele volgende aanvragen is er al informatie bij ons bekend en hebben we de standaard informatie zoals de statuten, een uittreksel van de KvK en dergelijke al in ons bezit.

 

Benodigdheden voor het aanvragen van een fonds

Per fonds is het verschillend wat ze precies voor informatie willen. Sommigen willen het naadje van de kous weten, terwijl anderen al tevreden zijn met veel minder. Bedenk wel dat u ook iets van het fonds verlangt. Namelijk een bijdrage!

 

Wat wij per aanvraag nodig hebben is een goede, beknopte omschrijving van het project, waarbij u met name aandacht moet besteden aan details en specificaties. Daarnaast hebben wij telkens de meest recente versie nodig, betreffende de financiële informatie.

 

Kortom, per aanvraag nemen wij contact met u op en vragen u naar de benodigde informatie. Het is van belang dat u ervoor zorgt dat die informatie verstrekt wordt, want anders kan het zijn dat de aanvraag niet ingediend kan worden. Dan loopt u het geld voor uw stichting en/of project mis. Als het fonds een positieve toezegging doet, dient u een administratie bij te houden. Bij de evaluatie wil een fonds graag zien waar het geld gebleven is en of alles volgens de regels is gegaan. Wij willen u er dan ook op attenderen dat de meeste fondsen drie tot vier maanden voor aanvang van het project, de aanvraag binnen willen hebben. Mocht u niet op tijd zijn, dan is de kans groot dat uw aanvraag niet wordt behandeld.  

 

TDW Adviesbureau kijkt graag met u mee

Wilt u graag professionele ondersteuning voor het aanvragen van een fonds binnen uw bedrijf of publieke organisatie? Doe dan de gratis fondsen scan of neem gerust vrijblijvend contact met ons. U kunt bellen naar 0413 24 56 80 of mailen naar info@tdw-advies.nl. Onze subsidie experts vertellen u graag meer over de mogelijkheden.