TDW Advies

Fondsen

 

Een goede fondsaanvraag indienen, doe je niet zomaar. Het vereist een goede planning en voorbereiding.

Om te beginnen een stuk research: hoeveel geld heeft u nodig, welk fonds sluit aan bij het project? Vervolgens de aanvraag schrijven en verzenden naar de geselecteerde fondsen.

 

Om dit te doen hebben we een aantal gegevens van u nodig. Vooral als het de eerste aanvraag is die wij voor uw stichting gaan doen lijkt en is dat veel. Echter, bij eventuele volgende aanvragen is er al veel informatie bij ons bekend en hebben we de standaard informatie zoals de statuten, uittreksel van de KvK en dergelijke al in ons bezit.

Wat wij per aanvraag nodig hebben is een goede, beknopte omschrijving van het project, waarbij u met name aandacht moet besteden aan details en specificaties.

 

Betreffende de financiële informatie: dit moet telkens de meest recente versie zijn.

 

Per fonds is het verschillend wat ze precies voor informatie willen. Sommige willen het naadje van de kous weten, andere zijn met veel minder al tevreden.

Bedenk u wel, u wilt ook iets van het fonds. Een bijdrage!

Kortom, per aanvraag zullen wij contact met u opnemen en vragen naar de benodigde informatie. Het is van belang dat u ervoor zorgt dat die informatie verstrekt wordt, want anders kan het zomaar zijn dat de aanvraag niet ingediend kan worden en u het geld voor uw stichting/project misloopt.

 

Als het fonds een positieve toezegging doet, dient u een administratie bij te houden. Bij de evaluatie, wil een fonds graag zien waar het geld gebleven is en of alles volgens de regels gegaan is.

Als laatste willen wij u er op attenderen dat de meeste fondsen 3 tot 4 maanden voor aanvang van het project de aanvraag binnen willen hebben. Bent u niet op tijd, is de kans groot dat uw aanvraag niet wordt behandeld.