TDW Advies
← 

DHI 2019, subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheids- en investeringsvoorbereidingsstudies

DHI 2019 

Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheids- en investeringsvoorbereidingsstudies

 

Ook in 2019 kunnen weer subsidies aangevraagd worden binnen deze regeling. Voor Nederlandse mkb-ondernemingen met internationale ambities die een project in het buitenland willen uitvoeren, die willen investeren in een buitenlandse onderneming, of mogelijke afnemers willen overtuigen van hun technologie kan dit interessant zijn.

 

De regeling bestaat uit 3 modules:

 

Demonstratieprojecten

Laat de effectiviteit en rentabiliteit zien van uw technologie, kapitaalgoed of dienst in een van de DHI-landen.

 

Haalbaarheidsstudies

Een onderzoek naar de financiële, commerciële of technische haalbaarheid van een concreet project in een van de DHI-landen. De haalbaarheidsstudie is geen marktonderzoek.

 

Investeringsvoorbereidingsstudies

Voor ondernemingen die willen gaan investeren in een van de DHI-landen. De investering moet in lijn zijn met de activiteiten van het huidige bedrijf en gericht zijn op versterking. Ook het maken van een businessplan voor een 100% dochteronderneming in een van de DHI-landen komt in aanmerking voor subsidie.

 

Vanaf 15 januari 2019 kunnen aanvragen ingediend worden. De DHI-aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst van volledige aanvragen; ‘first come first serve’. Meer informatie over de 3 modules van de regeling kunt u hier vinden.