TDW Advies
← 

ESF Duurzame inzetbaarheid bedrijven en instellingen

Bevordering duurzame inzetbaarheid werkenden     

 

Doel van de regeling is de bevordering van duurzame inzetbaarheid van werkenden door het verkrijgen van advies met een implementatieplan, of het verkrijgen van begeleiding bij de implementatie van een advies.

 

Het project moet gericht zijn op één of meer van de volgende thema’s:

  • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer.
  • Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.
  • Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap; of
  • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

 

Subsidie wordt verstrekt voor het inschakelen van een adviseur duurzame inzetbaarheid bedrijven/instellingen en bedraagt maximaal € 12.500. Voor de berekening van de subsidie wordt het uurtarief van de ingehuurde adviseur bepaald op maximaal € 100 (exclusief btw).

 

Bedrijven en (overheids)instellingen, O&O-fondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners kunnen aanvragen. De regeling loopt van 8 april 2019 (9.00 uur) tot en met 12 april 2019 (17.00 uur). Meer informatie is hier te vinden.