TDW Advies
← 

Fonds voor cultuurparticipatie

Het fonds voor cultuurparticipatie stimuleert actieve cultuurdeelname in Nederland. Er worden vernieuwende culturele initiatieven ondersteund, zowel in de vrije tijd en op school, zowel nationaal als internationaal. Van twee daarvan hieronder wat meer informatie:

 

MeeMaakPodia  

Voor professionele, culturele instellingen (theater, museum of bibliotheek) met een podiumfunctie die zich verder willen ontwikkelen als MeeMaakPodium. Eigenaarschap hiervan wordt gedeeld met diverse doelgroepen en initiatieven uit de omgeving.

 

De regeling is open voor inschrijving van 30 april 2018 tot 2 november 2018 op basis van first come, first serve. Per project kan minimaal € 50.000 en maximaal € 100.000 aangevraagd worden. Zelf moet je minimaal hetzelfde bedrag bijdragen. Het totale subsidiebudget is € 1.000.000.

 

Meer informatie over deze regeling vindt u hier.

 

Talent in de regio  

Ter ondersteuning van projecten die gericht zijn op talentontwikkeling en de daaraan gekoppelde presentatiemogelijkheden. Zowel in de voorbereiding, de uitvoer en de monitoring van de regeling wordt samengewerkt met provincies. Iedere provincie kan een project voordragen.

 

Aanvragen kunnen ingediend worden door een culturele instelling buiten de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) met een adhesieverklaring van de betreffende provincie. Indienen kan tussen 2 april en 4 mei 2018.

 

De subsidie bedraagt maximaal 55.000 per project en per provincie wordt aan ten hoogste één aanvrager subsidie toegekend.

 

Meer informatie kunt u hier vinden.