TDW Advies

WBSO Subsidie Aanvragen - 2020

 

Minder (loon)kosten voor R&D

De WBSO-subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten, overige kosten en uitgaven voor Speur- en Ontwikkelings-werk (S&O) compenseert. In de praktijk betekent dit dat u minder loonheffing afdraagt. Bent u een zelfstandige en maakt u minimaal 500 R&D-uren per jaar? Dan krijgt u een vaste aftrek voor S&O. Daarnaast is er nog een extra tegemoetkoming voor starters.

 

Voor welke kosten en uitgaven kunt u WBSO subsidie aanvragen?

De WBSO subsidie maakt onderscheid tussen kosten en uitgaven:

  • kosten: het totale bedrag dat u betaalt voor de realisatie van uw S&O;
  • uitgaven: het totale bedrag dat u betaalt voor de aanschaf van nieuwe bedrijfsmiddelen voor de realisatie van uw S&O. U kunt WBSO aanvragen voor kosten en uitgaven die direct toerekenbaar zijn aan het eigen S&O. Hierbij geldt:
  • kosten moeten uitsluitend dienstbaar zijn aan het S&O (dat wil zeggen volledig, voor 100%);
  • uitgaven moeten dienstbaar zijn aan het S&O (uitgaven mogen ook gedeeltelijk toerekenbaar zijn). NB: U kunt ook WBSO aanvragen voor kosten en uitgaven die andere bedrijven binnen uw fiscale eenheid maken voor uw S&O.

 

Hoe werkt de WBSO-regeling?

Via de WBSO-subsidie kunt u een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten van werknemers die S&O verrichten. Heeft u een bedrijf (u bent geen zelfstandige), dan kunt u hiernaast ook WBSO aanvragen voor andere kosten en uitgaven die u maakt voor het S&O-project. U draagt minder loonheffing af. Bent u een zelfstandige en besteedt u in een kalenderjaar tenminste 500 uur aan S&O? Dan komt u in aanmerking voor een vaste aftrek voor de inkomstenbelasting.

 

Wie kan gebruikmaken van de WBSO subsidie?

Nederlandse bedrijven die onderzoeksprojecten uitvoeren kunnen gebruikmaken van de WBSO-subsidie. Van starters, zelfstandigen (zzp) en mkb-bedrijven tot multinationals in elke bedrijfssector. Alleen de publieke kennisinstellingen zijn voor deze subsidie uitgesloten.
 

Voor wat voor soort projecten kunt u WBSO aanvragen?

Er zijn twee soorten projecten waarvoor u een aanvraag kunt indienen. Dit zijn:

  • ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van):

    - fysieke producten;

    - fysieke productieprocessen; of

    - programmatuur.

  • technisch-wetenschappelijk onderzoek.

De overheid stelt dit soort subsidies ook graag open voor kleinere bedrijven. Daarom is de lastendruk niet groot. Er moet echter wel een uren- en projectadministratie worden bijgehouden. Daar kan TDW Advies u in adviseren hoe u dat het beste kan doen. Onze subsidieadviseurs helpen u graag op weg.

 

TDW Advies kijkt graag met u mee

TDW Subsidieadviesbureau kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden rondom het aanvragen van de WBSO subsidie. Wat kunt u allemaal van ons verwachten?

  • Wij helpen u niet alleen met de aanvraag, maar begeleiden u tijdens het gehele traject. Dit is inclusief innovatiebox advies
  • Onze experts hebben veel ervaring op het gebied van software- en metaal WBSO
  • Van ZZP'er tot multinationals. Wij helpen waar mogelijk!
  • U ontvangt van ons een gratis WBSO subsidie scan
  • Wij voorzien u van WBSO advies op basis van no cure no pay.

 

Bij onze referenties kunt u enkele voorbeelden van projecten vinden die binnen de regeling passen, zoals; Marvell Netherlands (software), VDL Systems (machines), L'Hiver (kleding) en Yaskawa Benelux (robots).

 

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Hebt u een innovatief project? Vul dan hieronder de gevraagde gegevens in om direct een inzicht te krijgen. De onderstaande berekeningen zijn van toepassing voor nieuwe projecten (eerste aanvragen).

Aantal te besteden uur door werknemers op loonlijst
uur per maand
Uurtarief (eerste aanvraag staat vast)
euro (29,- euro voor de eerste 2 jaar staat vast)
Mijn bedrijf bestaat...

 


Doe nu de gratis subsidie scan