TDW Advies
← 

Spuiterij Munsters (OPZuid Valorisatievermogen MKB)

 

Spuiterij Munsters is sinds ruim 38 jaar een belangrijke speler op het gebied van schadeherstel en spuitwerkzaamheden.

Het bedrijf richt zich op schadeherstel, richttechniek en spuitwerk aan alle soorten en maten wegtransportmiddelen.

 

De bedrijfstak heeft een imago van zware milieubelasting. Ook het werken in de bedrijfstak wordt als ongezond en zwaar werk gezien.

Bij Spuiterij Munsters is men al langer bezig met het innoveren en automatiseren van het spuitproces en ook werd gekeken naar een nieuwe locatie om meer ruimte te hebben om alle plannen te realiseren.

 

Met financiële steun binnen de subsidieregeling OPZuid heeft Spuiterij Munsters een grotendeels geautomatiseerde spuitstraat voor het spuiten van trailers gerealiseerd;  nu al CO2-neutraal en in de nabije toekomst zonder VOS-uitstoot naar buiten. Er zijn een schuurcabine met schuurautomaat, een tweetal spuitcabines met spuitautomaten en een droogcabine gerealiseerd.

Er is géén gasaansluiting meer en er wordt verwarmd met een gesloten water-circulatiesysteem door middel van een brander op pellets.

Het transport naar de verschillende cabines verloopt via voorgeprogrammeerde, aangepaste palletwagens.

 

De duurzame spuitlijn is ondergebracht op een nieuwe locatie op industrieterrein Binderen te Deurne.

Het proces is bijna volledig geautomatiseerd en levert een aanzienlijke vermindering van milieubelasting op; er worden per jaar tienduizenden liters ontvetter en spoelthinner bespaard, en 40.000 m3 gas.

 

 

Spuiterij Munsters
Spuiterij Munsters
Daalder 7
5753 SZ Deurne
www.spuiterijmunsters.nl