TDW Advies

WBSO aanvragen voor ICT

Bent u bezig met het innoveren van uw productieproces? Of ontwikkelt u technisch nieuwe producten of programmatuur? Dan kunt u misschien wel een deel van de kosten terugkrijgen via de WBSO subsidie. De WBSO subsidie vergoedt via de belastingaangifte een deel van de (loon)kosten en uitgaven van uw R&D-project. Benieuwd of u in aanmerking komt voor de WBSO? Lees dan snel verder.

Wat houdt WBSO-subsidie in?

De WBSO is een fiscale innovatieregeling en staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Voor het aanvragen van een WBSO-programmatuur moet er sprake zijn van innovatie. Het programmeren van technisch nieuwe software en een nieuw informatietechnologisch werkingsprincipe kunnen in aanmerking komen voor WBSO.

 

WBSO ICT helpt bedrijven met het verlagen van R&D-kosten (Research & Development). De WBSO-subsidie compenseert een gedeelte van de (loon)kosten en uitgaven van uw R&D-project.

WBSO subsidie voor ICT_TDW Advies.jpg

Aspecten waar u rekening mee moet houden

Het is belangrijk om bij het ontwikkelen van programmatuur verder te gaan dan bestaande methoden en technieken. Daarnaast moet het technische element van het project nieuw zijn voor uw organisatie. Het aanpassen van een eerder ontwikkelde koppeling valt hier dus niet onder.

 

ICT-innovaties zijn vaak erg abstract, hierdoor is het belangrijk om de technische details van de ontwikkeling goed in kaart te brengen in de WBSO-aanvraag.

Fiscaal voordeel

Indien uw WBSO-aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u als bedrijf tot 32% subsidie over de eerste €350.000,- aan (loon)kosten en andere uitgaven van uw R&D-project. Bent u een starter? Dan ontvangt u zelfs 40% subsidie. Het overige bedrag aan (loon)kosten en andere uitgaven wordt voor 16% vergoed.

 

Indien u daarnaast als zelfstandige minimaal 500 S&O-uren per jaar benut aan het ontwikkelen van software-projecten, krijgt u een vaste aftrek die mag worden meegenomen in uw aangifte inkomstenbelasting.

Het aanvraagproces

Als subsidiebureau helpen we u graag met het aanvraagproces van de WBSO-subsidie. Een WBSO-aanvraag dient voorafgaand aan het project te worden ingediend, het gaat dus over toekomstige werkzaamheden. De aanvraag moet voldoen aan specifieke eisen en verwachtingen van RVO. Zowel het gewenste technische niveau als de formaliteiten worden door veel bedrijven als een lastige opgave ervaren.

 

Een subsidieadviseur kunt u hier goed bij gebruiken.

Waarom TDW Advies?

TDW Advies ie een ervaren subsidieadviesbureau en wij helpen u graag met de mogelijkheden rondom het aanvragen van subsidies. Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

  • Wij helpen u niet alleen met het aanvragen van de WBSO-subsidie, maar begeleiden u daarnaast tijdens het gehele traject;
  • Onze experts hebben veel ervaring op het gebied van software- en metaal WBSO;
  • Wij voeren een gratis subsidiescan voor u uit;
  • Het WBSO-advies dat wij geven is op basis van no cure no pay.

 

Heeft u nog vragen of kunnen wij u ergens verder mee helpen? Wij zijn telefonisch bereikbaar via  0413 24 56 80 of maak direct gebruik van onze gratis subsidiescan: 

 

Gratis subsidiescan