TDW Advies

WBSO voor zzp'ers

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een subsidieregeling voor alle ondernemers die onderzoek doen naar technische vernieuwing. En u leest het goed: er staat “Alle ondernemers”. Dus ook als u als zelfstandige werkt, komt u mogelijk in aanmerking voor de WBSO.

Voorwaarden voor zzp’ers

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat omgeschreven aan welke voorwaarden een zzp’er moet voldoen om van de financiële voordelen te profiteren. Zo moet een zelfstandige ondernemer minimaal 500 S&O-uren per kalenderjaar maken én inkomstenbelasting betalen.

Wat zijn S&O-uren?

S&O-uren zijn de uren dat u aan Speur- en Ontwikkelingswerk besteedt. Deze uren gaan in vanaf de datum van aanvraag en kunnen dus niet met terugwerkende kracht geschreven worden.

Hoe wordt de WBSO bij zelfstandigen berekend?

Bedrijven met personeel ontvangen subsidie op de loonkosten van de medewerkers die zich op speur- en ontwikkelingswerk richten. De subsidie wordt dan als vermindering op de afdracht loonbelasting uitgekeerd.

 

Omdat zzp’ers per definitie geen personeel hebben, kan de WBSO-subsidie ook niet als mindering op de afdracht loonbelasting berekend worden. In plaats daarvan wordt de zelfstandigenaftrek verhoogd. Zo kunnen zelfstandigen toch van deze subsidieregeling profiteren.

Hoe vraag ik als ZZP’er WBSO-subsidie aan?

Als freelancer kunt u elk kalenderjaar tot en met 30 september één of meerdere subsidie-aanvragen indienen. De aanvraag kunt u zelf via de RVO aanvragen. U vult dan een aantal formulieren in en die stuurt u naar de RVO.

 

De RVO zal binnen drie maanden na het indienen van de aanvraag hun beslissing kenbaar maken. In sommige gevallen sturen ze nog een aantal vervolgvragen na. Zorg er dan voor dat u deze zo snel mogelijk beantwoord, anders kan het de afhandelingstermijn vertragen.

TDW Advies kan u helpen bij de aanvraag

U bent hoogstwaarschijnlijk geen ondernemer geworden omdat u graag subsidieaanvragen doet. Bovendien kost een aanvraagprocedure veel tijd en moeite, die u natuurlijk liever in uw eigen bedrijf wilt stoppen.

 

Laat ons daarom doen waar we goed in zijn, zodat u hetzelfde kunt doen.

 

TDW Advies is gespecialiseerd in subsidieaanvragen en heeft al talloze WBSO-aanvragen tot een goed einde gebracht. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden en begeleiden u tijdens de complete aanvraagprocedure. Dit inclusief innovatiebox-advies.

Daarnaast leveren wij onze diensten op basis van no cure no pay. U betaalt dus alleen voor resultaat.

Doe de gratis subsidiescan

Bent u zzp’er en wilt u profiteren van de WBSO? Doe dan de gratis subsidiescan. We adviseren u graag over welke subsidies nog meer in aanmerking komen.
  

Gratis subsidiescan