TDW Advies
← 

MIT: R&D-samenwerkingsprojecten

MIT, R&D samenwerkingsprojecten

Werkt u met andere mkb'ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen? U kunt dan een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject. Zo stimuleert de overheid innovatie.

R&D-samenwerkingsproject
Een mkb-ondernemer kan namens een samenwerkingsverband een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject. Een R&D-samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Het project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling, uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 mkb-ondernemers (elk voor eigen rekening en risico).

De subsidie werkt volgens het tenderprincipe. Dat betekent dat alle volledige aanvragen die op tijd zijn ontvangen, gerangschikt worden. Daarna worden de aanvragen in volgorde behandeld totdat het budget op is.

  • De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten.
  • De subsidie voor kleine projecten is minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000 per innovatieproject, waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 per deelnemer.
  • De subsidie voor grote projecten is minimaal € 200.000 en maximaal € 350.000 per innovatieproject, waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 175.000 per deelnemer.
  • De deelnemers aan het MIT-R&D-samenwerkingsverband vormen een evenwichtig samenwerkingsverband. Dit geldt zowel voor de verdeling van de kosten als voor de inbreng van de deelnemers. Eén deelnemer mag niet meer dan 70% van de kosten voor zijn rekening nemen.
  • Alleen de kosten die zijn gemaakt door de mkb-ondernemers zijn subsidiabel.
  • De looptijd van een MIT-R&D samenwerkingsproject bedraagt maximaal 2 jaar.

 

U kunt MIT R&D Samenwerkingsprojecten aanvragen vanaf 1 juni, 9:00 uur tot en met 9 september 2021, 17:00 uur.

 

Meer informatie is hier te vinden. Als u meer informatie wenst of als u andere vragen over de regeling heeft dan horen wij dat graag.