TDW Advies
← 

Subsidie Sociale Agenda Limburg

De doelstelling van deze regeling is dat de inwoners van Limburg, met name in een kwetsbare positie,duurzaam langer en gezond leven en meedoen in de samenleving. Het begrip positieve gezondheid ishierbij het uitgangspunt. De regeling is bedoeld voor het ondersteunen van functioneel en in tijd sa-menhangende en begrensde activiteiten die gericht zijn op deze doelstelling.

 

Om voor een subsidie in aanmerking te komen, dient aan alle volgende criteria te worden voldaan:
1.De activiteiten zijn gericht op sociale structuurversterking als middel om de in artikel 2 geformu-leerde doelstelling te bereiken.
2.De activiteiten worden getoetst aan het programmadeel Sociale Innovatie en Participatie in deSociale Agenda Limburg 2025 en in de actuele versie van het bijbehorende Uitvoeringsprogramma.De activiteiten zelf vormen het vertrekpunt van deze beoordeling. In het vooroverleg, zoals be-schreven in artikel 4, komt dit aan de orde evenals de mogelijke provinciale rol en ondersteuninghierbij.

3.De activiteiten worden ontwikkeld en uitgevoerd in een netwerk waaraan ten minste georganiseerdeburgers en één of meer gemeenten deelnemen en bij voorkeur ook kennisinstellingen en onder-nemers.
4.De uitvoerbaarheid van de activiteiten is haalbaar gelet op de samenstelling, expertise (en finan-ciële capaciteit) van de uitvoerende organisatie(s).
5.De aanvrager en zijn partner(s) dragen financieel 50% of meer bij aan de activiteiten.
6.Het overdragen van de opgedane kennis aan geïnteresseerde partijen en het verder benutten vande resultaten maken deel uit van de activiteiten.

 

Voor meer informatie klik hier.